..... ............

 

 

Enkele tips vooraleer aan een shoot te beginnen.

Algemeen

Ondanks dat een zwart/wit foto veel kunstiger is dan normale foto's, is een kleurenportfolio zeer belangrijk voor een aspirant model. Daarom is het aan te raden 70% kleurenfoto's te laten nemen en 30% zwart wit.

Poseren voor een fotoshoot komt bij sommige mensen natuurlijk en vanzelf... Zij weten precies wat de fotograaf wil, hoe de lichtinvallen best uitkomen, welke pose het beste uitkomt voor een shot, hoe ze hun gezicht in een bepaalde uitdrukking moeten houden... Maar bij veel (beginnende) modellen is dit uiteraard niet zo vanzelfsprekend. Je kan best simpelweg eens een hoop magazines kopen een in krantewinkel, zoals bijvoorbeeld de Vogue, Cosmopolitan, Squeeze, Men... en advertenties zoeken met poserende mannen en vrouwen. Waarom niet eens een tijdje voor de spiegel doorbrengen en bestuderen hoe deze modellen staan, zitten, kijken, hun gezichtsuitdrukking bestuderen, stand van de lippen, de ogen, de blik...

Wees op tijd! Fotografen hebben een strak schema en je kan maar beter op een goeie, vriendelijke basis met de fotograaf. Je hangt immers voor een groot deel van hem af! :-)

De voorbereiding

Scheer alle zichtbare delen weg, d.w.z. oksels, benen, armen en eventueel bikinilijn. Doe het waxen en/of harsen niet op de dag van de fotoshoot zelf!! Een zeer nuttige tip zodat je er niet uitgedroogd uitziet op de fotoshoot zelf : de dag ervoor en de dag zelf genoeg water drinken. Alsook dat je goed uitgerust bent dat je actief kan deelnemen aan de shoot!

Zonnen

Ga nooit zonnen enkele dagen voor een fotoshoot want een rode huid ziet er nooit goed uit op een foto. Na het zonnen moet je ook opletten dat je geen strepen krijgt want deze strepen zijn erg zichtbaar op foto's. Gebruik nooit geen zelfbruiner en ga zeker enkele dagen voor de fotoshoot niet onder de zonnebank want dit zorgt voor een te droge huid. 

Strakke kleding

Draag geen strak zittende kleding voor de fotoshoot. Strakke kleding kan strepen in of op je huid veroorzaken en dat straalt niet positief uit op de foto. Indien je toch strakke kleding aan hebt, is het aan te raden deze onmiddellijk uit te trekken op de dag van je fotoshoot. Tijdens de shoot kan er vanzelfsprekend wel strakke kleding gedragen worden.  

Make-up

Indien er geen visagiste op de fotoshoot aanwezig is, moet je zelf je eigen make-up meenemen. Wat zeker aan te raden is : foundation, lippenstift/lipgloss, mascara, oogschaduw en wat zeker belangrijk is, is poeder tegen een glimmende huid. Als je thuis reeds de basis make-up aanbrengt, moet je zeker opletten dat je huid niet gaat glimmen. Een glimmende huid zorgt steeds voor een minder mooi resultaat op foto's.

Kleding en accessoires

Neem altijd voldoende en verschillende kledingstukken mee: casual, een kostuum, gala kleding, jeugdige kledij en eventueel ook sexy kledingsstukken. Wat je zeker ook niet mag vergeten zijn een aantal sieraden bijvoorbeeld ringen, hoofddeksels, riemen, ringen, halskettingen, ...