..... ............

 

 

Interesse om even model te zijn?


Ik werk uitsluitend nog op TFCD-basis (Wikipedia link) als dit een uitbreiding vormt voor mijn portfolio. Verplaatsingskosten kunnen eventueel wel vergoed worden.
De foto's worden gebruikt ter uitbreiding van mijn portfolio en plaatsing op mijn website. In ruil bezorg ik de modellen een cd met alle goede foto's in kleur en/of in zwart-wit.
Foto's op papier nodig? De foto's kan ik afdrukken tot maximum 50 x 75 cm tegen kostprijs.

Om de rechten van het model en de fotograaf te beschermen, werk ik meestal met een modellenovereenkomst. Deze worden opgemaakt en ondertekend door het model en mij. In deze overeenkomst worden zaken geregeld zoals copyright en persoonlijke integriteit. Het model mag de foto's vrij gebruiken, enkel voor commerciële doeleinden is mijn toestemming vereist.

Het fotograferen gebeurt in mijn vrije tijd waarbij ik steeds naar een professioneel resultaat streef. Daarvoor gebruik ik ook enkel professionele apparatuur.
De fotosessies gaan door op zowel locaties zoals vervallen en verlaten panden, maar ook studiowerk in een volledig professioneel uitgeruste studio behoort tot de mogelijkheden. Deze studio is uitgerust met een shootruimte, een aparte kleedruimte en visagieruimte, alsook toiletten, cafetaria en keuken.

Jij bepaalt hoe je jezelf het liefste ziet. We bespreken daarom vooraf wat voor foto's we zullen maken. Er zal je niks opgedrongen of aangespoord worden om te doen. Voor een sessie met minderjarigen wordt meestal een schriftelijke toelating gevraagd van het model haar/zijn ouders of voogd. Topless, onherkenbaar naakt, naakt en artistiek naakt wordt enkel gedaan wanneer het model meerderjarig (18+) is.

Tijdens de sessie moet je je op je gemak voelen. Om het ijs vast een beetje te breken maak ik graag wat tijd voor een kennismaking. Tijdens deze kennismaking kijken we dan ook naar jouw wensen en naar de mogelijkheden om daar invulling aan te geven.

Je moet geen perfect figuur hebben, ik verwacht geen supermodellen, je goed in je vel voelen is de enige vereiste.
Als je als model iemand meeneemt naar de opnamen heb ik daar natuurlijk geen bezwaar tegen maar uit ervaring weet ik dat dit de sessie meestal niet ten goede komt. En tenslotte vind je hier enkele tips voor degenen die zich geroepen voelen om eens een dagje als model door te brengen.

Hoe moet je je best inschrijven om een fotoshoot te doen?
Vul dit formulier zo volledig mogelijk in en stuur dit terug naar FOTOXPO.
Stuur ook drie à vier duidelijke foto's van jezelf en met vermelding van je naam door naar info@fotoxpo.be. Zonder ingevuld formulier en foto's wordt uw aanvraag niet in behandeling genomen. Opmerkingen of speciale wensen i.v.m. het soort vanfoto's die je wil, kan je noteren bij 'commentaar'. Indien je nog andere vragen zou hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met FotoXpo.